Een baseline is een combinatie van twee thermografische borstonderzoeken. Wij adviseren vrouwen die voor het eerst een thermografie laten maken om te kiezen voor zo’n baseline.

Bij het eerste onderzoek worden de temperaturen en patronen duidelijk die ons een indruk geven van je borsten. Soms verbeteren deze patronen in de 3 of 6 maanden daarna, als je onze borstgezondheidstips ter harte neemt. Maar het kan ook de andere kant opgaan – dat stellen we dus vast bij het tweede onderzoek.

Om duidelijkheid te krijgen over je patronen en over de zorgindicatie die we moeten toekennen, is het tweede onderzoek belangrijk. Kwaadaardige cellen delen zich elke 90 dagen; mocht er iets gaande zijn in je borst, dan krijgen we dat snel duidelijk in een baseline.

De baseline is verder belangrijk voor ons omdat het ons een blauwdruk geeft van hoe je borsten zijn en welke patronen specifiek bij jou horen (mede op basis van jouw geschiedenis). We pakken de baseline er altijd bij als je voor (anderhalf)jaarlijkse controle wilt komen.