Baseline borstonderzoek (2 borstonderzoeken)

Wie voor het eerst een thermogram laat maken krijgt van ons meestal het advies een baseline-borstonderzoek te laten doen. Dit onderzoek bestaat uit twee metingen met drie tot zes maanden daartussen. De eerste is een soort ‘nulmeting’, die laat zien hoe de algehele staat van je borsten op dat moment is. Op basis daarvan krijg je dan een aantal adviezen om zelf verbetering aan te brengen in het weefsel van je borsten. Vervolgens doen we de tweede meting, om te kunnen beoordelen of en in hoeverre de patronen die we hebben waargenomen in het eerste onderzoek, al zijn opgelost.

Deze twee onderzoeken samen vormen wat wij noemen: ‘de baseline’. Oftewel: de blauwdruk van jouw borsten.

Deze baseline pakken we er altijd bij als je opnieuw komt voor een borstonderzoek. (Daarbij adviseren wij een frequentie van ten minste eens per anderhalf jaar.) De nieuwe foto’s worden dan vergeleken met de baseline, om te zien of er veranderingen hebben plaatsgevonden.

Voor de eerste thermografie screening betaal je € 245,-. (Uiteraard kun je ook meteen voor de hele baseline betalen.) Voor de tweede thermografie screening betaal je € 170,-. Daarmee is dus je baseline compleet.

(De arts die de foto’s van het eerste onderzoek beoordeelt, bepaalt na hoeveel maanden het tweede onderzoek van de baseline plaatsvindt.)

Prijs: € 415,-

Eerste borstonderzoek

Bij een compleet eerste onderzoek van je borsten worden negen foto’s gemaakt vanuit verschillende hoeken. Daarmee kunnen in een vroeg stadium veranderingen van lichamelijke processen inzichtelijk worden gemaakt die zich later zouden kunnen ontwikkelen tot borstklachten.

Prijs: € 245,-

Vervolg borstonderzoek

Na je eerste borstonderzoek (of bij voorkeur de baseline) worden alle volgende onderzoeken als vervolgconsults gezien en tegen een lager tarief aangeboden.

Wij adviseren ten minste elke anderhalf jaar zo’n vervolgonderzoek te laten doen. Vrouwen bij wie het niveau van zorg relatief iets hoger ligt, geven we het advies om jaarlijks te komen voor controle.

Prijs: € 195,-

Kort samengevat

 • Eerste thermogram?
  Ons advies is een baseline-borstonderzoek te laten doen.

 • De baseline
  Twee onderzoeken die de blauwdruk van jouw borsten zijn.

 • Eerste borstonderzoek
  Er worden negen foto’s gemaakt vanuit verschillende hoeken.

 • Vervolgonderzoek
  Alle volgende onderzoeken.

afspraak maken