Werkwijze 5 natuurgerichte principes

Steeds meer mensen hebben last van chronische vermoeidheid en blijvende gezondheidsklachten. Het toepassen van de vijf principes omvat zowel lichamelijke als geestelijke zaken. De wisselwerking tussen lichaam en geest is groot. Vervuiling van het lichaam bijvoorbeeld, kan een fysieke oorzaak hebben, maak ook een geestelijke in de vorm van stress, verbittering of een traumatische ervaring.

Mijn werkwijze is gebaseerd op de verkregen medische kennis op Hbo-niveau en het toepassen van de 5 natuurgerichte principes, waardoor een integrale diagnostiek en behandeling wordt verkregen. Door op deze manier te werken helpen wij uw zelfhelend vermogen te optimaliseren om zo uw lichaam weer in balans te brengen.

Het toepassen van de 5 natuurgerichte principes omvat:

 • Alles is energie
  Het verhogen van de energie van het lichaam waardoor de weerstand verbetert en het immuunsysteem beter in staat is om het lichaam te beschermen bij aanvallen van buitenaf door bijv. bacteriën en/of virussen.

 • Prikkeloverdracht
  Het verhelpen van storingen in de prikkeloverdracht in het lichaam waardoor de stuursignalen weer aankomen op de plaats van bestemming en leiden tot een verbeterd functioneren van het lichaam. Anders gezegd; uw lichaam krijgt hulp bij het stimuleren en herstellen van uw innerlijke informatiesysteem.

 • Drainage
  Ondersteuning bij het opruimen van verontreinigingen c.q. afvalstoffen, zowel fysiek als psychisich.

 • Voeding
  Adviezen met betrekking tot de juiste voeding op fysiek, psychisch en spiritueel niveau.

 • Psyche
  Het bespreken van emotionele problemen die een rol spelen of hebben gespeeld bij het ontstaan van de gezondheidsklachten, zoals hulp bij het achterhalen van ziekmakende gedachte- en gedragspatronen. Het bespreken van leefwijze- en gewoonten en het adviseren over veranderingen hierin die noodzakelijk zijn voor het herstel.